Palangoje vyks tarptautinė mokslinė psichoneuroendokrinologijos konferencija

Balandžio 26 dieną (sekmadienį) kviečiame dalyvauti XIV metinės tarptautinės mokslinės konferencijos "Psichoneuroendokrinologijos perspektyvos Lietuvoje" satelitiniame seminare pavadinimu "10 minučių kognityvinės ir elgesio terapijos: greitos psichoterapinės intervencijos bendrojoje medicinoje ir psichiatrijoje". Renginį organizuoja LSMU Elgesio medicinos institutas ir VšĮ Neuromedicinos institutas. Seminaras vyks LSMU Elgesio medicinos institute adresu Vydūno al. 4 / J. Šliūpo g. 7, Palangoje.2015 metų balandžio 24 dieną (penktadienį) LSMU Elgesio medicinos institutas drauge su Lietuvos biologinės psichiatrijos draugija (LBPD) organizuoja XIV-ąją metinę tarptautinę mokslinę-praktinę konferenciją pavadinimu “Psichoneuroendokrinologijos perspektyvos Lietuvoje”. Šių metų konferencija skiriama habil. dr. Roberto Bunevičiaus darbams elgesio medicinos ir psichoendokrinologijos mokslo srityse atminti. Konferencija vyks Palangoje, viešbutyje „Palangos Vėtra“ (S. Daukanto g. 35/S. Dariaus ir S. Girėno g. 17). Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis iš anksto.

Šiuolaikinė psichoterapija vis daugiau remiasi moksliniais tyrimais, pagrindžiančiais jos efektyvumą platesnėje klinikinėje praktikoje. Viena iš psichoterapijos rūšių, kurios veiksmingumas, gydant psichikos sutrikimus pagrįstas moksliniais įrodymais, yra kognityvinė elgesio terapija (KET). Ši psichoterapijos rūšis įgauna vis platesnį pritaikymą gydant ne tik nerimo ir depresijos sutrikimus, bet ir priklausomybes, asmenybės sutikimus, ir net psichozes. Europos Sąjungoje ir kitose išsivysčiusiose valstybėse KET tapo pirmiausia pasirenkamu psichoterapijos metodu. Jos intervencijos įtrauktos į visas oficialias gydymo rekomendacijas ir jos kaštus dengia ligonių kasos. Pastaruoju metu KET atranda dar naują pritaikymo sritį – tai bendroji medicinos praktika. KET technikos vis dažniau taikomos bendrojoje medicinoje, gydant įvairias lėtines ligas: širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo sistemos ligas, cukrinį diabetą, onkologinius ir kitus susirgimus. Tam tikslui yra sukurtos trumpos, taip vadinamos 10-ties minučių KET intervencijos, padedančios gydyti somatines ligas ir pagerinti šiomis ligomis sergančiųjų pacientų sveikatą. Taigi, ši tema yra labai aktuali ir Lietuvoje.

Renginys yra skirtas bendrosios praktikos (šeimos) gydytojams, gydytojams psichiatrams, vaikų ir paauglių psichiatrams, kardiologams, neurologams, gastroenterologams, reabilitologams, onkologams, endrokrinologams, psichologams, psichoterapeutams, slaugytojams ir socialiniams darbuotojams. Dalyvių išankstinė registracija vyksta iki balandžio 20 dienos el. paštu info@psichoterapija.info arba telefonu 8 602 50142. Dalyvio mokestis –  15 eurų.

Renginio programa iš išsamesnė informacija.

Konferencijoje bus analizuojami aktualūs psichoneuroendokrinologijos klausimai. Tilburgo universiteto (Olandija) profesorius Victor J. M. Pop skaitys pranešimą apie dėmesingumo ir įsisąmoninimo meditacijos (angl. mindfulness) poveikį gydant pacientus sergančius diabetu. Svečias iš Latvijos, profesorius Valdis Pirags (Latvijos universitetas), diskutuos apie holistinio požiūrio į gydymą ir mediciną svarbą. Dr. William Lahoz iš Norvegijos orų tyrimų instituto (Oslas, Norvegija) pristatys pranešimą apie orų kokybę, jo stebėjimą ir poveikį žmogaus savijautai ir sveikatai. Išsamią renginio programą galite rasti čia.

Balandžio 25 dieną (šeštadienį) 9.30 valandą konferencijos dalyviai, Elgesio medicinos instituto darbuotojai ir svečiai tęsdami tradiciją renkasi Palangos parke kasmetiniam bėgimui “Cur ate ipsum”.

Konferencijoje dalyvauti kviečiame visų specialybių gydytojus, mokslininkus, slaugytojus, psichologus ir socialinius darbuotojus. Registruotis kviečiame elektroniniu paštus emi@lsmuni.lt arba telefonu 8 460 30012. Konferencijos dalyvio mokestis – 30 EUR. Mokestis studentams, rezidentams, slaugytojams bei LBPD draugijos nariams – 10 EUR. Išankstinė registracija vyksta iki balandžio 20 dienos.

Daugiau informacijos apie renginį:
El. paštu: emi@lsmuni.lt
Telefonu: 8 460 30012